Pirtivuopio

gliderAlla Kirunabor känner nog till segelflyglägret i Pirtivuopio på vårvintern. Entusiaster från hela världen som kommer hit för att segelflyga i uppvindarna kring Kebnemassivet. Sedan 50-talet har Segelflygklubben Kiruna haft ett antal stugor i Pirtivuopio för lägerdeltagare. Anläggningen är dock sliten och liten. Nu vill de bygga ut stugorna och bygga ett samlingsrum.  Sådan verksamhet är viktig för hela Kiruna. Alla tillresande genererar inkomster och kommunen får ett gott rykte.

Majoriteten i Miljö- och byggnämnden (S, M och FI) sade dock nej till detta vid mötet den 3 december 2015. Centerpartiet, Kristdemokraterna och Kirunapartiet röstade ja. Miljöpartiet höll med, men har ej en ordinarie ledamot i nämnden.
Är det så här vi ska behandla initiativrika människor i kommunen?

De som röstade emot var
Kjell Wettainen (S)
Eina Rehnström Eriksson (S)
Lars-Johan Dalhägg (M)
Tobias Lehto (S)
Lisa Ryhänen (FI)

De som röstade för var
Göran Johansson (C)
Mats Holmström (C)
Bruno Haapalahti (KIP)
Isak Töyrä (KD)

Protokollet för ärendet som pdf-fil.