Hjälp eller inte?

Sossarnas kommunalråd, Kristina Zakrisson, klagar med jämna mellanrum på att staten inte hjälper kommunen. Detta samtidigt som Kommunalrådet går ut i samtliga kanaler tillsammans med LKAB’s VD och säger att ”LKAB tar sitt fulla ansvar” och ”Kirunaborna är vinnarna”. De visar bilder på ett fantastisk fint centrum som de säger ska stå klart redan 2017. De säger att finansieringen är klar och att Kirunaborna INTE ska få höjda hyror. Vad i hela friden förväntar hon sig då att staten ska göra??? Varför ska staten hjälpa en kommun som har en sådan fantastisk framtid säkrad. Om det nu trots allt är så att kommunen behöver någon hjälp så är väl det minsta man kan begära att de framför detta till staten och inte som hitintills; bara guld och gröna skogar.

I det egna propagandabladet går man ut med den ena fantastiska historien efter den andra, ev av dessa är att Kirunaborna ska få Sveriges billigaste fjärrvärme 🙂 Kanske lite svårt för staten att snappa upp signalen om ”HJÄLP”

[från Gunnar Selbergs blogg på Kuriren]