Var är avtalet som kommunledningen hänvisar till?

I NSD säger Kristina Zakrisson ”då förväntar vi oss att man också uppfyller avtalen i alla delar”

http://www.nsd.se/nyheter/kiruna/oppositionen-till-attack-mot-e10-utspel-10186942.aspx

Och i nordnytt talar Kristina Zakrisson om en överenskommelse mellan kommunen, LKAB och Trafikverket.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/gruvdriften-kan-vara-hotad

Problemet är bara att kommunledningen i Kiruna har inte träffat någon överenskommelse med LKAB och Trafikverket kring E-10. Och inte om något annat heller för den delen. Det enda avtal som finns säger att kommunen ska göra om detaljplaner så att LKAB ska kunna riva Kiruna Centrum och mycket annat av Kiruna Centralort men ingenting om några garantier för att detta ska återuppbyggas någon annanstans. Beträffande E-10 så lovar Kiruna kommun att det ska bli gruvindustri där den går idag men inte ett ord om finansiering av en ny väg eller vart den ska gå. I avtalet ingår även försäljning av ett antal kommunala fastigheter till LKAB som behöver rivas pga gruvbrytningen samt viss infrastruktur men inget om E-10.

Frågan är alltså vilket avtal och vilken överenskommelse är det Kristina talar om?

[från Gunnar Selbergs blogg på Kuriren]