KirunaTidningen hyllar makten

KirunaTidningen-7-2017

KirunaTidningen3-7-2017

Senaste KirunaTidningen visar återigen att den absolut inte är ”oberoende”.   Chefredaktören Kjell Törmä konstaterar i en ledare att många Kirunabor är pessimistiska vad gäller stadsomvandlingen.  Vad beror det på?  Enligt honom är felet att NSD publicerar kritiska artiklar och (såklart) att Gunnar Selberg är kritisk.  Felet är alltså att press och oppositionspolitiker framför kritik mot stadsomvandlingen.  Jag som trodde att det är uppgiften för press och opposition: Att granska och kritisera makten.

KirunaTidningens ledare, som konsekvent hyllar den styrande makten, skulle passa bättre i en tidskrift i Nordkorea.

Sedan innehåller ledaren även flera faktafel.  Törmä påstår att författaren Lars Wilderäng ej besökt Kiruna.  En snabb titt i hans blogg visar att han var upp på Kebnekaise i somras.  I samband med det skrev han sitt inlägg om stadsflytten, med bilder från Kiruna, som vi tidigare skrivit om.  Jag håller det för högst troligt att han besökt Kiruna i samband med det.  Törmä påstår även att Wilderäng ej har någon kunskap om vad som händer i Kiruna.  Jag skulle snarare påstå att han har bättre kunskap än de flesta.  Hans blogg handlar till stor del om fastighetspriser, byggkostnader, hyror, m.m.  Ämnen som är högst relevanta för stadsomvandlingen och som författaren har stor kunskap om.